Keskustelua yrittäjän arjesta

KIRJOITA ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ
Tänään on Ti Elo 04, 2020 4:23 pm

Kaikki ajat ovat UTC
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Toiminimen verosuunnittelu
ViestiLähetetty: Ma Syys 21, 2015 9:40 am 
Kertokaa nyt sitten että miten toiminimellinen työpanostaan myyvä saa verot alas? Työvälineitä pitää tietysti muutaman vuoden välein uusia. Lainaakaan ei toiminimellä ole. Pitäisikö ottaa ihan verotuksen takia? Tai liisata eikä ostaa koneita? Vinkkejä?


Ilmoita tämä viesti
Ylös
  
Vastaa lainaamalla  

Mainos

 

ViestiLähetetty: Ma Loka 05, 2015 4:48 pm 
Muuta yritys Oy:si jos tuotto on korkea.Vuokraa yritykselle toimitilat jolloin vuokratulo on pääomatuloa.esim. varaston/verstasrakennuksen hankintahinnan voi vähentää vuokratulon verotuksessa poistoina, samoin jos vuokraat talossasi olevan toimistohuoneen. Poistot tietysti pienenevät vuosien saatossa, mutta ei niistä vuokratuloista kaikkien vähennysten ja poistojen jälkeen juurikaan veroa mene. Jätä ylimääräinen voitto yritykseen ja kasvata yrityksen varallisuutta niin saat verotonta osinkoa.
Mahdollisuuksia on paljon mutta sinun pitää itse ottaa selvää niistä ja tehdä itse päätökset.
Päivärahat ja kilometrikorvaukset tietysti ovat hyviä, mutta usein varsin rajallisia lisätuloja ja niistä syntyy myös kuluja, joten vain osa on tuloa. Harvempi noista saa muutamaa tonnia enempää. Vaikkapa 10 000 km ajoa olisi 4500 €, mutta tuosta tulee vanhallakin autolla ajettuna ainakin 1500 € kulut.

Ensimmäinen asia on, että erota alvit muista veroista. ALV on sinulle vain kauttakulkuerä, jonka perit asiakkaalta ja tilität (nettosumman, vähennettynä itse maksamillasi) verottajalle.

Kustannuksia ei kannata kerätä vain verotuksen vuoksi, mutta veroasiat kannattaa huomioida silloin kun hankintoja suunnittelee. Vessapaperit ym siivous, työkalut, tietokoneet, puhelimet, polttoaineet, radio, tv tms, kirjahylly, työvaatteet jne voi vähentää kunhan keksii syyn ja tarvittaessa kykenee näyttämään toteen mihin käyttöön tullut.


Anonymous on tönäissyt viestiketjua viimeksi klo Ma Loka 05, 2015 4:48 pm


Ilmoita tämä viesti
Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com